kapcsolat

PPPoE kapcsolat beállítása Windows 7 operációs rendszer esetén

PPPoE kapcsolat beállítása Windows 7 operációs rendszer esetén

 

A szükséges beállításokat a „Hálózati és megosztási központ”-ban kell elvégezni. Ezt az ablakot a vezérlőpultból tudjuk megnyitni:

 

win7 01

1. ábra vezérlőpult a start menüből


Ha kategória szerint van rendezve a vezérlőpult, akkor válassza a „Hálózati állapot és hálózati feladatok megjelenítése” pontot (2. ábra), vagy ha ikonok szerint van rendezve, akkor válassza a „Hálózati és megosztási központ” lehetőséget (3. ábra):

win7 02

2. ábra kategória nézetben

win7 03

3. ábra ikon nézetben

A megjelenő ablakban válassza az „Új kapcsolat vagy hálózat beállítása” pontot:

win7 04

4. ábra új kapcsolat beállítása

A megjelenő lapon válassza a „Csatlakozás az Internethez” pontot:

win7 05

5. ábra

Ezek után válassza a „Nem, új kapcsolatot szeretnék létrehozni” pontot, majd kattintson a tovább gombra:

win7 06

6. ábra

Ezután válassza a „Szélessávú (PPPoE)” lehetőséget:

win7 07

7. ábra

A következő oldalon kell beállítani az Amteltől kapott felhasználó nevet, és jelszavat (8. ábra). Ezután jelölje be a „Jelszó tárolása” négyzetet, hogy a rendszer megjegyezze ezt a jelszót, és később ne kelljen beírni. A „Kapcsolat neve” mezőbe írjon be egy nevet, amellyel azonosítani tudja a létrehozott Internetkapcsolatot (pl. Amtel). Jelölje be „A kapcsolat használatának engedélyezése más felhasználók számára” négyzetet, ha a gépén az összes felhasználói fiók alól el szeretné érni a kapcsolatot.

win7 08

8. ábra


Ellenőrizze a beírt adatok helyességét, majd kattintson a „Csatlakozás” gombra. A megjelenő ablakban figyelemmel kísérheti a kapcsolat létrejöttét. Miután a kapcsolat készen áll a használatra, bezárhatja az ablakot, és használhatja az Internetelérést.

win7 09

9. ábra

Felhívjuk figyelmét arra, hogy az internet szolgáltatás csak akkor elérhető, ha Ön előzőleg felkapcsolódik! Amennyiben a gépet újraindítja, illetve más módon bontja a kapcsolatot, újra kell csatlakoznia. Újracsatlakozáshoz a "Hálózati és megosztási központ"-ban válassza a "Csatlakozás a hálózathoz" menüpontot. Illetve gyorsabban elérhető a kapcsolatok ikon a tálca jobb oldalán.

win7 10

10. ábra

A megjelenő ablakban legyen kipipálva „A felhasználónév és jelszó mentése a következő felhasználók számára:” négyzet, és alatta válassza a „Bárki, aki ezt a számítógépet használja” pont. A legvégén kattintson a „csatlakozás” gombra, hogy a számítógépe csatlakozzon az Internetre.

win7 11

11. ábra

  • 2014. február 05., szerda

LAKOSSÁGI ÜGYFELEK

INTERNET
TELEFON
TELEVÍZIÓ